Skift til varmepumpe, og spar på energien

05 februar 2019
Astrid Pedersen
Skift til varmepumpe, og spar på energien

Varmepumper er den absolut billigste og mest miljøvenlige metode til opvarmning af private hjem, som findes på det danske marked den dag i dag. Måske har du hørt om de smarte og energi effektive varmepumper, men tvivlet på, om det var noget for dig. Bor du i hus, og varmer du dette hus op ved hjælp af et gammelt, slidt oliefyr eller dyre, ineffektive elektriske varmeovne, er det dog meget sandsynligt, at du ville kunne have stor glæde af en moderne varmepumpe.

Kan jeg få en varmepumpe installeret i min bolig?

I langt de fleste huse kan det lade sig gøre at erstatte det nuværende varme system med en varmepumpe. Spørgsmålet er sjældent, om du kan få en varmepumpe i stedet for dit gamle fyr eller dine dyre elpaneler – spørgsmålet er snarere, hvilken type, du skal vælge.

For dig, som varmer dit hjem op ved hjælp af et fyr og et vandbaseret varmefordelings system, er det oplagt at vælge en luft til vand varmepumpe. De luft til vand varmepumper, som findes på det danske marked, er særligt designet til at kunne håndtere de lave, nordiske vinter temperaturer, og kan således typisk gå ned til minus tyve grader eller mere. Dette vil sige, at din luft til vand varmepumpe vil kunne give dig varme i såvel huset som i dit forbrugsvand, uanset hvor koldt det er udenfor.

Opvarmer du der imod dit hjem ved hjælp af elektricitet, kan du med fordel sige farvel til de gamle elpaneler, og i stedet installere en luft til luft varmepumpe. Denne type varmepumpe giver dig – foruden en mere effektiv opvarmning af dit hjem, et bedre og sundere indeklima, idet der i varmepumpen findes et luftfilter, som renser den cirkulerende luft for urenheder.

Du kan finde et stort udvalg af de nyeste varmepumper på billigventilation.dk

Flere Nyheder