Professionel gulvafhøvling i Lystrup ved faglært håndværker

02 maj 2019
Astrid Pedersen
Professionel gulvafhøvling i Lystrup ved faglært håndværker

Et trægulv, som har pådraget sig store, alvorlige skader og derfor udviklet buler eller dybe revner, kan i de fleste tilfælde reddes med en grundig og effektiv gulvafhøvling.

Kan jeg selv foretage en gulvafhøvling?

Det kan godt lade sig gøre at leje maskiner til gulvafhøvling til privat brug. Men det kan på det kraftigste frarådes, at du selv kaster dig ud i opgaven. I modsætning til en gulvafslibning er en gulvafhøvling en meget radikal og invasiv procedure, under hvilken et lag på op til fem millimeter af gulvets overflade ”skrælles” af ved hjælp at skarpe knive, påmonteret en roterende valse. Til sammenligning fjernes højst to millimeter af træværkets overflade ved en gulvafslibning – og dette sker ved hjælp af sandpapir, monteret på en sliberondel, hvilket er en del nemmere at styre.

Det er ret nemt at komme til at lave grimme skader i sit trægulv, hvis man selv forsøger sig med en gulvafhøvling. Og man kan samtidig komme rigtig galt af sted, hvis man prøver at afhøvle et gulv, som i realiteten ikke tåler en gulvafhøvling.

En professionel gulvmand vil kunne vurdere, om et trægulv kan holde til en gulvafhøvling – og hvis ikke, er det bedre, at du lever med skaderne. Hvis du selv, på trods af anbefalingerne, forsøger at udligne niveau forskelle eller fjerne buler i et trægulv, som i realiteten er for tyndt til at kunne tage en gulvafhøvling, risikerer du at ødelægge gulvet fuldstændigt – og så skal du ud og investere i nyt gulv.

Hvis en professionel gulvmand vurderer, at dit gulv godt kan tåle en gulvafhøvling, og dernæst foretager den, sker dette under hensyntagen til gulvets sundhed og beskaffenhed. Med en faglært håndværker ved roret er du garanteret det mest optimale resultat, som du bliver rigtig glad for i længden. Læs mere på gkservice.dk

Flere Nyheder