Maler du væggene hvide?

13 oktober 2020
Camilla Skøtt

De hvide vægge er kommet for at blive, men er du én af dem, der tør sprænge rammerne lidt, eller holder du dig helst til det enkle og kliniske hvide look? Vi har taget temperaturen på malertendenserne anno 2020.

Det er altid nemmest at gå med de hvide vægge. Det er enkelt, det virker og du kommer ikke til at male med en farve, du alligevel ikke kan lide, så det hele må gøres om. Men hvad siger moden – er det også moderne at holde sig til den hvide farve, eller skal vi helst bevæge os lidt udenfor?

Spørger du en maler, er svaret egentlig ligegyldigt – det bør nemlig ikke være modens tendenser, der afgør, hvilken farve du maler med.

Vælg farver, du kan lide

Hvis man rent faktisk kigger på moden, så skal der farve på væggen i 2020. De behøver ikke skrige alt for højt, og dæmpede naturfarver er faktisk det, de fleste boligmagasiner sværger til for tiden. Men det er ikke nødvendigvis den bedste løsning for dig – medmindre du er vild med at male hele tiden, er det nemlig godt givet ud at kigge lidt på, hvad du godt kan lide. Der er større chance for, at du bliver glad for farven, hvis du vælger en, du er glad for på trods af modeluner.

Hvis du ikke som udgangspunkt er et farvedyr, hvad gør du så, når du skal finde den rette farve til væggene? Du kan sagtens bruge boligmagasinerne, og hvis du vil sikre dig, at du ikke kommer til at vælge ud fra det, der er mest moderne, kan du vælge at kigge i ældre magasiner. Start med at finde de billeder med farvede vægge, du godt kan lide. Riv dem ud og sæt dem op på en tavle. Efterhånden vil du se, at der samler sig et billede af, hvilke farver du bedst kan lide – vælg en af dem!

Flere Nyheder