Lækre morgenmadsidéer til dig

05 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Du er kommet til weekenden, hvor der skal hygges og tilbringes en masse kvalitetstid med dem, som du har kær. Det kan være, du vil gerne overraske din kæreste eller forkæle dig selv med morgenmad på sengen? Men hvilke lækre morgenmadsretter kan du dog lave? I dette indlæg vil vi give dig tre gode idéer til morgenmad på sengen, som du kan lave, uden det skal kræve større gastronomiske egenskaber. 

1. Smoothie bowl

En smoothie bowl, der ofte også går under navnet Acai bowl, er en lækker og sund morgenmad til at starte din dag på. Du kan springe acaien over, da det er en dyr bær sort, som kan være svært at finde i almindelige danske supermarkeder. Din smoothiebowl kan nemt laves på en række forskellige bær eller frugt, så du får alle de rette vitaminer. Du kan kombinere frugten med grøntsager, såsom spinat, kål eller avocado, der giver en cremet konsistens.

Hvis du gerne vil have at smoothie-bowlen skal være tyk, så skal du fryse dine bananer aftenen inden. Frosne bananer giver nemlig en tyk konsistens, så din smoothie bowl ikke bliver for flydende. Husk at skære bananen i mindre stykker, så den er nemmere at arbejde med, end en hel frossen banan. 

2. Bananpandekager

Bananpandekager er også lækre at starte din morgen ud på. Bananpandekager kan laves både lidt mere sunde og glutenfri. Bananpandekager er allerbedst med modne bananer, da de er nemmere at mose for dig. Banansmagen kommer virkelig også til sin kraft, hvis de får lov til at modne lidt på køkkenbordet. I stedet for mel, så kan du bruge havregryn, som er lidt ovre i den sunde alternativ. Det er en lækker morgenmåltid, der kan mætte til langt op på dagen

3. Æg i alle afskygninger

Æg kan laves på alle mulige måder, så du kan lave det, som du allerbedst kan lide. Røræg eller kogte æg er de lette løsninger at gå til. Du kan med fordel stavblende dine æg, hvis du skal lave røræg. Det giver dine æg en mere luftig konsistens, særligt hvis du tilføjer en mælk med høj fedtprocent til. Husk at stege æggene i smør, fremfor olie og på lav varme! Det høje temperatur kan nemlig godt gøre æggene temmelig vandet. Æg kan kombineres med en masse ting, såsom ristet brød eller stegte tomater i ovnen. Det er kun fantasien, der sætter sine grænser!

Flere Nyheder