Kom godt ud af din afhængighed hos et behandlingscenter

21 december 2020
Silje Hansen

Alkohol er noget vi er kendt for at drikke en del af i Danmark. Vi har en kultur, der blandt andet samler danskerne, når vi nyder alkohol. Det er noget vi ser til både fester, arrangementer, eller en aften derhjemme. Det kan være alt lige fra øl, vin eller spiritus. Alkohol er derudover også let tilgængeligt at købe stort set på alle døgnets timer. Såfremt at du opfylder aldersgrænsen for at købe alkohol, kan du købe det hos de lokale supermarkeder, kiosker eller tankstationer. Du kan også få det serveret, når du er ude at spise på restaurant, cafe eller på en bar.

Derfor er alkohol ikke udelukkende farligt eller et problem. Det bliver først et problem, hvis det udvikler sig til en afhængighed eller et misbrug. Her er der nogle der bruger alkohol til at gemme sig fra sine følelser eller tanker. Det hjælper med at undertrygge de følelser, man måske går og tumler med til hverdag.

 

Afhængighed eller misbrug af alkohol kan have konsekvenser

Hvis du først er blevet afhængig af alkohol eller udviklet et misbrug, kan det betyde at du mister kontrollen over dit liv og din livsglæde. Det kan blandt andet betyde, at du ikke er i stand til at varetage et job eller studie, fordi du vil være for påvirket. Det kan være dermed være svære at komme ud af, da verden vil ramle over en. Mere end det måske gør i forvejen. 

Det kan for mange være uoverskueligt at komme ud af sin afhængighed eller misbrug igen. Her er der oftest brug for nye rammer, vaner og professionelt behandling. Du bør derfor finde et specialiseret behandlingscenter. 

Hvilket behandlingscenter skal du vælge?

Er du i tvivl om, hvilket behandlingscenter du skal vælge, kan vi varmt anbefale dig at kontakte behandlingscenter-stien.dk. Her kan du få skræddersyet et ophold eller forløb, som passer til dine behov

Flere Nyheder