Hvornår skal jeg søge rådgivning hos en boligadvokat?

01 marts 2020
Astrid Pedersen
Hvornår skal jeg søge rådgivning hos en boligadvokat?

En boligadvokat er for dig, som står for at skulle købe bolig. Det er nemlig meget vigtigt, at du undersøger alle forhold som vedrører boligen, en eventuel bolig forening, og det område hvori boligen er beliggende. Er du i markedet efter en lejlighed, er det en god idé at tjekke referater fra sidste bestyrelses møde og general forsamling i andels eller ejer foreningen.

Ligeledes anbefales det, at du sætter dig ind i foreningens budgetter og regnskaber. Disse dokumenter kan nemlig fortælle en masse om hvorvidt foreningen er veldrevet, og økonomien for foreningen og ejendommen sund. Især hvis man ved hvad man skal kigge efter.

Det er ikke alle, som har noget som helst begreb skabt om hvorledes man ud fra relevante dokumenter kan aflæse vigtig information. Og derfor er det tilrådeligt at overlade denne opgave til en dygtig og erfaren boligadvokat.

Hvordan kan boligadvokaten hjælpe mig, når jeg skal købe hus eller lejlighed?

Når man står med drømmeboligen på hånden, kan det godt være fristende bare at sætte sin underskrift på købs aftalen, således at man er sikker på, at huset eller lejligheden ikke bliver snuppet af en anden interesseret køber. Det kan du faktisk også godt, såfremt købsaftalen er forsynet med et advoka forbehold.

Først og fremmeste skal du altså sikre dig, at der optræder et sådant forbehold, før du skriver under – for så har din boligadvokat op til fjorten dage til at gennemlæse dokumentationen. På baggrund heraf vil han eller hun kunne rådgive dig angående købet, så du har en chance for at afblæse dette. Skulle du springe fra inden for de fjorten dage, advokat forbeholdet varer, vil det ikke koste dig noget.

Hvis du leder efter en dygtig og kompetent boligadvokat, som kan bistå dig i forbindelse med bolig køb, kan du finde ham eller hende på eboligadvokat.dk

Flere Nyheder