Hvorfor er melatonin vigtigt for den gode døgnrytme?

27 januar 2020
Astrid Pedersen
Hvorfor er melatonin vigtigt for den gode døgnrytme?

Melatonin er en forudsætning for at du overhovedet kan falde i søvn. Melatonin er et hormon – altså et signal stof, som fortæller krop og hjerne, at nu er det på tide at gå til ro og få hvilet ud, således at systemet kan lade op, rense ud, og gøre klar til en ny dag.

Mennesket er indrettet til at have sit virke i dagtimerne, mens det er lyst, og sove om natten, hvor det er mørkt – og derfor trigges melatonin produktionen af mørke omgivelser. Derfor råder eksperterne til at fjerne alt, hvad der hedder skærme, fra soveværelset og holde dette mørkt, stille og køligt.

Lyset fra eksempelvis tv, smartphones og tablets forstyrrer nemlig hormon balancen, idet kroppen forveksler dette lys med dagslys, og derfor ikke sætter gang i udskillelsen af melatonin. Og så har du opskriften på søvnløse nætter og uoplagte dage.

Kan jeg købe melatonin kost tilskud?

Mange mennesker efterspørger melatonin som kost tilskud – især når de ønsker at rette op på en dårlig søvn cyklus forårsaget af eksempelvis jet lag eller natarbejde. Desværre er det ikke muligt at købe syntetisk fremstillet melatonin i pulver eller pilleform i Danmark.

Melatonin kost tilskud er ikke tilladt på det danske marked på grund af Sundhedsstyrelsens meget stærke regulativer på dette punkt. Du kan dog købe tryptofan holdigt kost tilskud som stimulerer udskillelsen af melatonin online. Kost tilskudet Zenbev, som er godkendt til salg i Danmark, er baseret på græskar kerner, og indeholder dermed ingen kunstige tilsætningsstoffer.

Græskar kerner har et utroligt – og helt naturligt – højt indhold af tryptofan samt zink, magnesium og B6 vitamin. Disse virksomme stoffer sikrer dig en god og dyb nattesøvn uden uro, og styrker samtidig dit kredsløb, din fordøjelse og dit immun forsvar. Du kan finde kost tilskuddet Zenbev, og bestille det online, på melatoninguide.dk

Flere Nyheder