Få bugt med hudormene

14 april 2021
Mathias Nielsen

Vi har alle nogle af de samme problemer med vores hud, men i forskellig udstrækning. Det er også forskelligt fra person til person, hvad man anser for at være problematisk og noget der skal fikses. Men de fleste af os kan nok blive enige om, at det er huden i ansigtet der er vigtigst at holde pæn og ren. Det er nemlig ansigtet, der har den største rolle i forhold til at give et godt førstehåndsindtryk over for andre mennesker. Bruger du makeup, er det ligeledes vigtigt, at huden i ansigtet er glat og plan, sådan at makeuppen vil se pæn og ordentlig ud på huden.

Foruden bumser, som nok er et af de mest “berømte” hudproblemer i ansigtet, så er hudorme noget af det, som kan være superirriterende, hvis man ønsker sig et smukt, rent og velplejet look i ansigtet. Hudorme er meget almindelige, så hvis du har dem, skal du ikke være pinlig over det. Det er en helt naturlig del af hudens processer, og de kan ofte afhjælpes ved hyppig brug af ansigtsrens og godt med vand.

Hvorfor opstår hudorme?

Hudorme bliver dannet i hudens porer, men typisk i det, man kalder T-zonen, som er på og omkring næsen og op og henover panden. Hudorme er dog ofte mest prominente og synlige på selve næsen og dens sider. Hudormene opstår fordi huden danner talg, som er en form for fedtstof, som så ophobes i porerne på næsen. Grunden til det lige netop er på næsen at det ses, er fordi at porerne typisk er større her end de er i resten af ansigtet og på kroppen.

Men hvorfor er de sorte?

Hvis hudormene bare var samme farve som resten af huden, havde de ikke voldet problemer, fordi de ikke ville kunne ses. Men de bliver desværre ofte sorte eller mørke på grund af det skidt, der kommer ind og sætter sig på det ophobede talg i porerne. Det lyder ulækkert, men det er altså 100% normalt.

Flere Nyheder