Er din bedemand i Rødovre religiøs?

26 februar 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Døden er en oplevelse, man selv ikke er vidne til, når det sker for en selv, men for mange har man det meste hvis ikke det hele af livet gået og tænkt, at der sker noget efter døden.

Det kan være en personlige opfattelse, eller det er en del af ens religion, hvorfor man tilskriver denne overgang fra det jordiske liv stor betydning.

Derfor vil man måske også gerne have, at dem, som der har omgang med ens legeme, efter man er død, også har den samme opfattelse eller i det mindste forståelse for, at der bliver taget hånd om det efter de forskrifter, som ens religion har; og her er det bedst for en, hvis det er en bedemand, som der allerede kender til det.

Omvendt er vi i Danmark jo en nation af mange mennesker, der enten mest er religiøse på skrift, eller vi dropper helt religionen, hvorfor vi kun dukker op i kirken – i den kristne sammenhæng – når der er arrangementer, der er bundet sammen med kirken.

bedemand rødovre

Din bedemand fra Rødovre kan variere i opfattelsen

Således kan man indædt være modstander af religion og vil ikke have, at den bedemand i Rødovre, som man har valgt – eller som ens efterladte har valgt, hvis man ikke selv har taget stilling til det inden ens død – ikke har en religiøs baggrund.

Det er et meget specifikt krav at stille, men her skal man tænke på, at bedemænd udfører en tjeneste og lægger deres egne personlige opfattelser til side, så de udelukkende går efter at gøre den sidste rejse respektfuld efter, hvad man selv eller de efterladte ønsker.

Derfor skal man ikke være bange for, at en bedemands eventuel egen mening skulle komme til at gå hen at præge, hvordan man vælger at tage herfra og blive mindet.

Det er de professionelle nok til ikke at gøre. 

Flere Nyheder