Besøg din lokale tandlæge – for bedre mundhygiejne

09 december 2021
Astrid Pedersen

advertorial

Som voksen kan det godt være svært at opretholde de gode takter når det handler om tandlæge besøg. Mens man er i den skolesøgende alder er besøg hos skoletandlægen skemalagt to gange om året.

Men så snart man kommer ud af skolen er der ikke nogen der fortæller én hvornår det er på tide at sætte sig til rette i stolen og gabe op. Og så er det heller ikke længere gratis at gå i skole.

Det betyder dog ikke at du har nogen undskyldning for at falde af på den. Du bør fortsat gå til tandlæge med jævne mellemrum – også selv om du selv skal til lommerne.

Hvorfor skal jeg gå til tandlæge to gange om året?

Det kan godt være svært at se hvad nytte det skulle gøre at besøge tandlægen en til to gange på årlig basis når nu tænderne har det fint.

image

Et hel eller halv årligt tandlæge besøg kan virke som penge ud af vinduet og spild af tid når nu hverken tænder eller tandkød fejler noget. Men her skal du huske at du sagtens kan have forstadier til tandlidelser så som karies eller parodontose uden at det nødvendigvis kan hverken ses eller mærkes.

En tandlæge vil ved hjælp af røntgen eller ultralyd undersøgelser hurtigt kunne konstatere om der skulle skjule sig tilløb til diverse dårligdomme på steder hvor de ikke kan ses med det blotte øje – for eksempel mellem dine tænder eller under kanten på dit tandkød. Og så kan han eller hun iværksætte forebyggende tiltag.

Er det begyndt at bløde fra dit tandkød, eller føler du en dunkende smerte fra tænder eller gummer, er skaden allerede sket. Det vil være for sent at forebygge – og så kan tandlægen faktisk kun behandle.

Du kan finde din nærmeste tandlæge i Næstved hos Tandlægerne Dickow & Lindkær – læs mere på dltand.dk

Flere Nyheder